Hatásosabb, mint az ASVA Filmhalásza!

Letörli a gépekről vagy legalábbis működésképtelenné teszi a fájlmegosztásra szolgáló szoftvereket az egyesült államokbeli zenekiadók, illetve filmstúdiók szövetségei által kifejlesztett szoftver. A program emellett felkutatja az illegálisan letöltött zenéket és filmeket, és leradírozza azokat a komputerekről.

A Digital File Chek nevű újdonságot az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) weboldaláról lehet letölteni, és a szövetség állítása szerint nem készít és küld jelentéseket arról, hogy kinél milyen szerzői jogokba ütköző dolgokat talált. Mint mondják, inkább a megelőzést szolgálja: lehetővé teszi a szülőknek, valamint például az oktatási intézményeknek, hogy ellenőrizzék, mi folyik a gépeiken, illetve adott esetben felszámolják az illegális tevékenységeket.

Az IFPI ezenkívül publikál egy útmutatót is, amely eligazítja a laikusokat a szerzői jogokkal kapcsolatos tudnivalókkal kapcsolatban, jelezve azt is, mire számíthatnak, ha ők, gyermekeik vagy alkalmazottaik arra vetemednének, hogy megsértik ezeket – derül ki a ZDNet tudósításából.

Azóta történt

Előzmények