Erős negyedévet zárt a HP

Bár a vállalat hagyományos erősségének számító nyomtatási és képalkotási divízió nem brillírozott, összességében jó, a piac várakozásait felülmúló számokat jelentett harmadik üzleti negyedévére a Hewlett-Packard. A befektetők megint fellélegezhettek: továbbra sincs jele annak, hogy a kedvezőtlen gazdasági környezet és az erősödő dollár visszafogná az informatikai multik teljesítményét.

A HP árbevétele a július 31-én zárult negyedévben 28,03 milliárd dollár volt, 10,5 százalékkal több, mint egy éve, nettó nyeresége pedig 14 százalékkal, 2,03 milliárd dollárra nőtt. A Wall Street mindkét mérőszámot valamivel alacsonyabbra várta.

A személyi rendszerek üzletág forgalma 15 százalékkal, 10,3 milliárd dollárra nőtt. Ebben a divízióban egyértelműen a notebook volt a húzótermék: e kategória 26 százalékkal több árbevételt hozott, mint egy éve, miközben az asztali gépeknél a növekedés csak 6 százalék volt. A képalkotási és nyomtatási részleg – bár az otthoni vásárlóknak szánt hardverek forgalma itt 14 százalékot esett – 3, a szerverekért és tárolóeszközökért felelős üzletág 5, a szolgáltatások divízió pedig 6 százalékkal növelte forgalmát.

A negyedik üzleti negyedre a vállalat 30,2-30,3 milliárd dollár árbevételt és részvényenként 95-97 cent profitot vár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • Erős vár a HP

    A vállalat sok lábon áll, ezért – érvelnek elemzők – kevésbé érzi meg a válság hatásait. A negyedik negyedéves számok erősek.

  • Drágábbak lesznek itthon a számítógépek

    A gyártók nem tudják kompenzálni a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulását, ezért elkerülhetetlen az áremelkedés. A kérdés csak az, hogy milyen mértékű lesz.

Előzmények