Hivatalosan is a Microsofté a Nokia Devices & Services

Az összes jóváhagyás megszerzése után a Microsoft bejelentette, hogy lezárult a tavaly novemberben elindított felvásárlási folyamat, és a Nokia Devices & Services üzletága mostantól hivatalosan is a redmondi vállalathoz tartozik, megkezdődhet a Nokia gyárainak és alkalmazottainak átvétele, akik jelenleg 50 országban és 130 telephelyen dolgoznak. Az utolsó Nokia márkájú okostelefonok a Build konferencián bemutatott Lumia 630, 635 és 930 lesznek, a jövőben az ilyen eszközök Microsoft Mobile márkanév alatt kerülnek majd forgalomba.

Stephen Elop, a Nokia korábbi vezérigazgatója (még korábban pedig a Microsoft Office üzletágának vezetője) a Devices Group ügyvezető alelnökeként tér vissza a Microsofthoz, ő irányítja majd a teljes hardver üzletágat (Xbox, telefonok, Surface tabletek egy kiegészítők). A vállalat szerint a mobil üzletágból származó bevétel a jövőben az 50 milliárd dollárt is elérheti.

A Microsoft 5,44 milliárd euróért jutott hozzá a Nokia Devices & Services üzletágához, a Nokia Solutions and Networks, az Advanced Technologies és a HERE térképszolgáltatásokat fejlesztő részleg továbbra is a finn vállalat tulajdonában marad.

Azóta történt

Előzmények