HP: a Függetlenség Napja

Újabb rengések rázták meg a nagyszabású szerkezetátalakítástól sújtott HP-felépítményt, amint a vállalat tegnap bejelentette, hogy jelenlegi formájában megszűnik az ellátási láncért, logisztikáért és beszerzésekért felelős Global Operations üzletág, és a jövőben három független szervezet veszi át a feladatait. Az átalakítást követően tehát csupán három fő üzletága marad a HP-nek: a Képalkotási és Nyomtatási, a Technológiai Megoldások és a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletága.

A vállalatszerte jelentkező beszerzési és egyéb feladatokat szétosztották az üzletágak között, így például a Képalkotási és Nyomtatási Üzletág felel a logisztikáért világszinten, és a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletágához került a központi beszerzés. A felsővezetés hosszú távon azt várja az átszervezéstől, hogy növeli az egyes üzletágak felelősségét és függetlenségét.

A nagyvállalatnak 15 300 dolgozójától – foglalkoztatottjainak 10 százalékától – kell megválnia a 2006-os pénzügyi év végéig. A leépítéssel és a reorganizációval közel 2 millió dollárt szeretnének megspórolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

  • HP-termékek gyártásába kezd a Flextronics

    A vállalat még az idén 1200 dolgozóval növeli a létszámot sárvári és zalaegerszegi üzemében.

  • Kemény leépítés a Sunnál

    Az elemzők szerint az irány jó, de még radikálisabb költségcsökkentésre van szükség a tartós nyereségességhez.

  • Belelendült a HP

    Az idei üzleti évre 91 milliárd dollár árbevételt tervez a vállalat, amely most 51 százalékkal növelte nyereségét.