Végkiárusítás: bagóért adják a HP TouchPadjét


A mai nap vezető IT-híre lett az angolszász országokban, hogy a HP szenzációként ható bejelentése után, mely szerint kiszállnak a PC-piacról, a kereskedők a hét vége óta számítástechnikai termékek esetében igen szokatlan, drasztikus leárazással kínálják a cég július elsején debütáló táblagépét, a TouchPadet.

Bár mostanra már a készlet kimerülése miatt leálltak az akciók, de néhány napig mind az Egyesült Államokban, mind Nagy-Britanniában jelentős kedvezménnyel lehetett hozzájutni a géphez: az USA-ban a Best Buy üzletlánc 99 dollárért (19 ezer forint) adta a 16 gigabájtos változatot, 150 dollárért (29 ezer forint) a 32 gigabájtosat, míg Nagy-Britanniában a júliusban 389 fontról (124 ezer forint) induló, a most már jegelt webOS-t futtató gépet most 89 fontért (28 ezer forint) meg lehetett szerezni (még „normális” árak: az Amazonon a 16 gigabájtos 250 font [80 ezer forint], a 32 gigabájtos 279 font [88 ezer forint], a Tescóban a 16 gigabájtos 349 font [111 ezer forint]).

Ezek az árak igen vonzóak, a BBC beszámolója szerint az egyik online kereskedelmi oldal 15 perc alatt adott el 500 TouchPadet, a Best Buy hétfőn már vissza is vonta az ajánlatot, mivel állításuk szerint elfogyott a készlet. Egy vadonatúj gépről van szó, mely esetében a HP az üzletág leállítása után is ígért támogatást, bár ennek pontos részletei még nem tisztázottak. A fogyasztók ugyanakkor nagy lehetőséget láttak az olcsó gépekben – ha másért nem, hogy a szuperolcsón megszerzett Touchpadeket – már jóval drágábban – kirakják az árverési oldalakra.

A HP-t övező zűrzavart jól jellemzi a nap vezető pletykája is: a New York Post (bulvár)információi szerint a megrendült HP olyan helyzetbe került, hogy az Oracle feltehetően vételi ajánlatot tesz a cégre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • Megtartja a PC-bizniszt a HP

    A döntés egyelőre megnyugtathatja a piacot. Költséges lett volna a kiszervezés, és romlottak volna a vállalat alkupozíciói a beszerzések során.

  • A HP eladja a webOS-t

    Talán a HP-nál az utóbbi időben érzékelhető kapkodás egy újabb jele, hogy szabadulnának a friss szerzeménytől.

  • A HP nyílt forrásúvá tette a webOS-t

    Habár a bejelentés szerint sokat várnak a lépéstől, arra kevés az esély, hogy a webOS-ből új Android legyen.

Előzmények

  • HP-bomba: licencelik a WebOS-t

    Leo Apotheker meglepte a szakembereket és az újságírókat: már-már úgy tűnik, a mobilos piacon szoftveres téren is terjeszkedne a vállalat.