IBC: IoT szenzor fillérekért

Egy alapvetően technológiai kiállításon mint az IBC, természetesen megjelennek az okosotthon kiegészítőket értékesítő vállalkozások is. Az egyik legérdekesebb közülük a GreenPeak, amelyik rendkívül alacsony fogyasztású kommunikációvezérlő chipekkel szereli fel gondozásmentes szenzorait.

Az alig öt dolláros szenzorok kompatibilisek a ZigBee rendszerekkel (és természetesen az IEEE 802.15.4 szabvánnyal), miközben szabadon integrálhatók és konfigurálhatók. Ebben akár a cég is segít a vásárlóknak.


[+]

A helyes kis demóházban az ajtócsukódástól a polc kihasználtságáig mindent szenzorok figyelnek, különböző eseményértesítők kérhetők, illetve a standnál megtudtuk, hogy volt már arra is példa, valaki a hűtés/fűtés közben történő ajtónyitásokat akarta logolni, illetve figyelmeztetni az alkalmazottakat, hogy csukják be maguk után az ajtót. Ezt is megoldották, A GreenPeak szerint ezen, illetve az alacsonyan tartott árakon múlik, hogy heti egymillió chipet adnak el. Ügyfeleik a vállalati üzemeltetésből, illetve az eszközgyártók közül kerülnek ki elsősorban.

Bár ezek a szenzoros megoldások feleslegesnek tűnhetnek, a GreenPeak elmondása alapján sokat spórol az az üzemeltető is, aki az ajtócsukásra emlékezteti az irodában dolgozókat. Vagy emlékezzünk vissza a tehenek lábára szerelt lépésszámlálóra, ami a gazdálkodók életét könnyíti meg.

Azóta történt

Előzmények