Az IBM milliárdos támogatásokkal küzd a válság ellen

Az IBM bejelentette, hogy összesen hárommilliárd dollár értékű kedvező hitelekkel segítik Európában és Ázsiában az úgynevezett „intelligens infrastruktúrák" fejlesztését, s ehhez valószínűleg kormányzati támogatásokat is kapnak majd.

Az IBM-nél nem ez az első olyan lépés, mely azt a felfogást tükrözi, hogy a gazdasági válság kihívásaira az óriáscég fejlesztésekkel és újabb befektetésekkel reagál, ugyanis a vállalat láthatóan a közszférára is koncentrál, mivel nemrég közölték, hogy 2 milliárd dollárt invesztálnak az Egyesült Államokban (sőt, Kanadára is kiterjesztve) hasonló területre. Az IBM Global Financing 2008-ban összesen egyébként 36 milliárd dollárral támogatta a magán- és a közszektort informatikai projektek kapcsán.

A vállalat ajánlata igen kedvező minden igénybevevő számára: alacsony kamatot, halasztott fizetési lehetőséget, illetve strukturált hitelezést kínálnak. A fő megcélzott területek: a városi infrastruktúra fejlesztése, az egészségügyi informatikai rendszerek, illetve a kisvállalkozások. A támogatás nem kizárólag IBM-termékekre vagy -szolgáltatásokra vonatkozik, de olyannak kell lennie a projektnek, hogy a cég valamilyen módon érintett legyen. A felajánlott összegből kétmillárd jut Európára, egymilliárd pedig az ázsiai-csendes-óceáni térségre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

  • Erős az IBM

    Az árbevételt az izmos dollár amortizálta ugyan, de a nyereség felülmúlta a várakozásokat.

  • Az IBM-nek nem kell a Sun

    Tovább spekulál a sajtó a felvásárlásról. A legfrissebb hír az, hogy az IBM visszalépett.

  • Az IBM 8 milliárd dollárt is adna a Sunért?

    Újabb részletek szivárogtak ki a két vállalat egyesülésének előkészületeiről. Ha a jogászok igyekeznek, már a jövő héten megszülethet a megállapodás.

  • Csendben rúgja ki a dolgozóit az IBM

    Az informatikai óriás saját belső üzletpolitikájára és a tőzsdei szabályzatra hivatkozva a nyilvánosság kvázi kizárásával végzi az elbocsátásokat.