Két bronzérem a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.

Remekül szerepeltek a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián (IIOT, International Informatics Olympiad in Teams) résztvevő magyar diákok: az idén 2022. május 18. és 21. között megrendezett nemzetközi tanulmányi versenyen induló mindkét magyar csapat bronzérmet szerzett.

A februárban és márciusban lezajlott Kódkupa válogatóversenyen élre került csapatok tagjai a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával vehettek részt a nemzetközi informatikai csapatolimpián. Az IIOT a többi, egyéni részvétellel zajló diákolimpiával ellentétben csapatverseny, így a versenyzőknek algoritmikus gondolkodás mellett a hatékony együttműködésre is fókuszálniuk kell – ez a későbbi munkahelyükön is szükséges lesz.

A versenyen az alábbi két magyar csapat szerzett bronzérmet:

  • A miskolci Földes Ferenc Gimnázium csapata: Suszter Roland, Molnár István Ádám, Nagy Martin, Kiss Dániel Bendegúz. Csapatvezetőjük Nikházy László (ELTE IK).
  • A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata: Tot Bagi Márton, Czanik Pál, Nádor Benedek, Németh Márton Tamás. Csapatvezetőjük Lenger Dániel.

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata: Tot Bagi Márton, Czanik Pál, Nádor Benedek, Németh Márton Tamás. Csapatvezetőjük Lenger Dániel.
[+]

„Miután évtizedeket töltöttem el multinacionális infokommunikációs vállalatok vezetésével, különösen nagy örömmel tölt el, hogy mindkét magyar diákcsapat kiemelkedő eredménnyel tért haza a nemzetközi informatikai csapatversenyről, amelyen az egyéni teljesítmény mellett a kooperációs készséget is jutalmazzák, amely a való életben, a munkaerőpiacon is kulcsfontosságú” – kommentálta az eredményeket dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke.

Azóta történt

Előzmények