Ilyen lesz a jövő Office-a

A Microsoft tegnap a nyilvánosság előtt is bemutatta az Office 2007 – eddigi kódnevén Office 12 – termékportfolióját. Az egyéni felhasználóknak és vállalkozásoknak is többféle változatban kínált irodai programcsomag a tervek szerint ez év második felében kerül a boltok polcaira.

A termékkosár legfontosabb darabja a vállalati felhasználóknak szánt Microsoft Office Professional Plus 2007 lesz, a már sokszor megénekelt SharePoint csoportmunka-támogatással. A programnak része még a Microsoft Office Communicator névre keresztelt, cégen belüli felhasználásra szánt azonnali üzenetküldő alkalmazás is. A vállalatoknak szánt prémium verzió, a Microsoft Office Enterprise 2007 a fentieken kívül egy másik dokumentum-megosztási technológiát is támogat, amelyet a Groove Networks tavalyi felvásárlásával szerzett meg a szoftveróriás.

Az egyéni felhasználóknak a Microsoft Office Home and Student 2007 programot szánja a Microsoft, valamint a tervek szerint készül egy olyan alapverzió is, amellyel az előre telepített szoftverekkel megvásárolható számítógépeken találkozunk majd.

"Úgy véljük, hogy ez lesz az elmúlt évtized legjelentősebb előrelépése az Office programokhoz kapcsolódóan" – nyilatkozta Parri Munsell, a Microsoft felelőse. A szoftvercég legutóbb 2003 szeptemberében frissítette az irodai programcsomagot, így a mostani váltás – összhangban a Windows Vista szintén idei megjelenésével – kulcsfontosságú a Microsoft számára, hiszen ez a két üzletág a cég bevételének több mint feléért felelős.

Azóta történt

  • Hatféle Vista közül választhatunk

    A korábbiaknál jobban differenciálja új operációs rendszerét a Microsoft. A neveket már ismerjük, az árakat még nem.

Előzmények