Tesztrekész a Microsoft Office 12

A Microsoft a jövő év második felében tervezi az új Office-csomag piaci megjelenését. Nemrég számoltunk be arról az IT.news-on, hogy napokon belül elindul a „12”-es kódszámú technikai béta-változat tesztelése. A technikai béta – amely csak kiválasztott ügyfelek és partnerek számára hozzáférhető – jelentős lépés a 2006 második felére tervezett piaci megjelenés felé, mivel ez már közvetlen előfutára a tavasszal induló, széles körű, nyilvános béta-programnak.

Az új programcsomag a közel két évvel ezelőtt megjelent Office 2003 verzióban bevált funkciókat fejleszti tovább, ugyanakkor a programok, kiszolgálói funkciók és szolgáltatások olyan integrált rendszerét alkotja, amely gyorsabb eredmények elérését teszi lehetővé. A fő alkalmazások, a Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, InfoPath, OneNote, Publisher, Project, Visio és Groove Virtual Office programok mindegyike számos új funkciót tartalmaz. A legfontosabb hatékonyságnövelő fejlesztések – például az új felhasználói felület, a nagy teljesítményű grafikai és diagramkészítő programrészek, illetve a fejlett feladat- és információkezelő eszközök – a redmondiak szerint új értelmezést fognak adni az Office-használatnak.

A felhasználók a tavaszi programban való részvételre a Microsoft erre a célra kialakított webhelyén regisztrálhatják majd magukat.

Azóta történt

Előzmények