India is komoly szabályozások alá vonja a kriptovalutákat

Kellemetlen ugyanakkor, hogy feltörték Narendra Modi miniszterelnök Twitter-fiókját, és az ország minden lakosának bitcoint ígértek egy üzenetben.

Narendra Modi indiai miniszterelnök nemrég közölte, hogy az olyan feltörekvő technológiáknak, mint a kriptopénzeknek, a demokráciát kellene segíteniük, nem pedig aláásni azt.

Az indiai vezetés szerint a digitális pénzekkel való szabályozatlan tranzakciók ártanak a gazdaságnak és a pénzügyi stabilitásnak. A Modi-kormány azonban úgy döntött, a teljes tiltás helyett inkább komoly szabályozások alá vonja a kriptopénzeket. Modi szerint közösen kell formálni a feltörekvő technológiák, közösségi média és kriptopénzek globális normáit, hogy azok segítsék a demokráciát, és ne ártsanak.

Indiában jelenleg körülbelül 15-20 millió kriptobefektető lehet, nagyjából 5,29 milliárd dollárnyi vagyonnal – ezek persze csak becslések.

Az ügyben nagyon kellemetlen adalék, hogy a napokban feltörték Modi Twitter-fiókját, majd kiírták egy üzenetben, hogy India legális fizetőeszközzé teszi a bitcoint, és minden lakosnak ingyen ad, mert a kormány bevásárolt. A fiók irányítását azóta már visszavették.

Azóta történt

Előzmények