Bitcointárcát és pénzt kapnak Miami lakosai

Miami lakosai hamarosan kapnak egy bitcointárcát, amibe a MiamiCoin által termelt dollármilliókból küld jutalékot a város.

Amerika egy ideje már a bitcoinbányászok kedvence, a helyi hatóságok pedig még mindig nem állították össze a kriptopénzek és -eszközök szabályozására vonatkozó új törvényeket.

Míg egyes amerikai régiókban tiltakoznak az ilyen megoldások ellen, addig más városok nagy erőkkel nyitnak, fejlesztenek. Miami és New York egy ideje versenyez, kriptoközponttá válna, és a bitcoint is integrálná a helyi gazdaságba. Mindkét város polgármestere bitcoinban kéri az első pár fizetését is. Sőt, Miami egy ideje saját kriptopénzzel rendelkezik, ez a bányászható MiamiCoin.

Miami polgármestere a napokban már arról beszélt, hogy a bitcoin elterjedését segítendő azt tervezik, hogy Miami minden egyes lakosa számára nyitnak egy bitcointárcát, és abban jutalékot küldenek a város MiamiCoinja által termelt pénzből.

Francis Suarez polgármester szerint Miami lesz az első amerikai város, amely közvetlenül a lakosai számára bitcoinjutalékot fizet. Ez a pénz a MiamiCoin bányászatából származik: 3 hónap alatt 21 millió dollárt hozott az új kriptopénz. A becslések szerint az éves összeg kiteszi majd Miami éves adóbevételének ötödét. Suarez szerint mindez idővel oda vezethet, hogy Miami lakosságának többé nem kell majd adókat fizetnie.

A kriptotárcák létrehozása érdekében állítólag több kriptotőzsdével is együtt dolgoznak majd, a könnyű regisztráció és az egyszerű hitelesítési eljárás érdekében. Ezen felül fenntartható bitcoin-ökoszisztémát is kifejlesztene a város, a bányászoknak olcsó, nukleáris forrásból származó energiát kínálva. A kriptopénzek szerepét is kibővítenék, így a lakosok a BTC-alapú MiamiCoinnal bármiért fizethetnének.

Azóta történt

Előzmények