Hatalmas infláció mellett is méregdrága okostelefon kell az embereknek

Az amerikai Best Buy szerint a fogyasztók a több évtizedes magasságokba rúgó infláció ellenére sem fordulnak az olcsó mobilok felé.

A szakértők és elemzők zöme úgy véli, hogy az Apple rövidesen debütáló, új iPhone mobiljai iránt nagyon magas lesz a kereslet, gazdasági helyzet, recesszió, infláció és esetleges áremelések ide vagy oda. Alapvetően ezt mondja a Best Buy is, amely közölte: a fogyasztók a több évtizedes magasságokba emelkedő infláció ellenére nem váltanak az olcsóbb mobilokra.

Mindez azért is érdekes kijelentés a legnagyobb amerikai elektronikai kereskedőlánctól, mert az USA-ban is komoly probléma a nagy áremelkedés és az energiaköltségek kifizetése, sokak számára.

A Best Buy szerint a fogyasztók egyes kategóriákban már elkezdtek olcsóbb modelleket keresni, például a tévé pont ilyen termék. A drága mobilok iránti kereslet azonban töretlenül erős.

Egyes elemzők persze aggódnak az új iPhone-ok eladásai kapcsán, a J.P. Morgan szerint a kevés új funkció és az esetleges áremelések visszavethetik a vásárlási kedvet. A BestBuy szerint legfeljebb elhalasztják a vásárlást az emberek az ünnepi szezonra, várva az akciókra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények