Informatikai óriások egyesültek

A két cég közötti, most lezárt megegyezés integrálja a Mercury vezető alkalmazásmenedzsmentjét és -szolgáltatását, valamint informatikai irányítási képességeit. Az ügyfeleik világszerte a Mercury kínálatára támaszkodva javítják az alkalmazások minőségét és teljesítményét, menedzselik az informatikai költségeket, a kockázatokat és a szabályoknak való megfelelést. A HP átfogó, menedzsmentet érintő megoldásválasztékával egy új HP Software szervezetet hoz létre, amely az iparágban a vezetője lesz üzleti technológiai optimalizálásnak (BTO). A Mercury Interactive (piaci értéke: 4,5 milliárd dollár) felvásárlásával a HP Software üzletága éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt.

A HP Software nem GAAP (Generally Accepted Accounting Principles – az Egyesült Államokban a tőzsdei cégekre kötelező számviteli szabályok) alapon számított bevételének a növekedése a cég előrejelzése szerint 10 és 15 százalék között alakul, a működési nyereség pedig hozzávetőlegesen 20 százalék lesz a 2008-as pénzügyi évben. Az előzetes számítások szerint a tranzakció várhatóan részvényegységenként hozzávetőleg 4 centtel csökkenti a nem GAAP alapon számított nyereséget a 2007-es pénzügyi évben, és hozzávetőleg 2 centtel növeli a részvényenkénti, nem GAAP alapon számított nyereséget a 2008-as pénzügyi évben.

„A szoftver a HP fontos növekedési tényezője, és örömünkre szolgál hogy a Mercury termékei, szakemberei és ügyfelei csatlakoznak az új HP Software szervezetéhez” – jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. A BTO kategóriájú szoftverek és szolgáltatások segítik az informatikai vezetőket abban, hogy növeljék az informatikai befektetések értékét, és optimalizálják az üzleti eredményeket. Az ügyfelek világszerte azért alkalmazzák a HP BTO kínálatát, hogy automatizálják a kritikus fontosságú informatikai funkciókat.

„A HP Software – a HP és a Mercury egyesítése – teljes mértékben az ügyfeleinknek nyújtott előnyökre koncentrál. Mi az informatikai vezető számára olyan megbízható partnerként szolgálunk, amely egyedül az ő sikerére koncentrál. Az informatika az elmúlt 25 évben átformálta az üzlet menetét. Itt az ideje, hogy segítsük az informatikát saját maga az átformálásában”– jelentette ki Thomas E. Hogan rangidős alelnök, a HP Software vezetője.

Ami előnyös...

Az ügylet a szereplők szerint kitágítja az iparág legszélesebb körű informatikai menedzsmentszoftvereket érintő választékát, s az új HP Software portfoliója segíti az ügyfeleket, abban hogy:

Az informatikai erőforrásokat a rangsorolt üzleti szükségletekhez igazítsák

Az üzleti szempontból kritikus alkalmazások megkapják a szükséges szintű minőséget és teljesítményt

Lehetővé teszi a szolgáltatásorientált architektúrán (SOA) alapuló üzleti szolgáltatások biztonságos és sikeres bevezetését

Automatizált szolgáltatásokat kínál a hatékonyság, a szolgáltatási szintek és az innováció növeléséhez


Biztosítja az informatikai erőforrások jobb menedzselését és kihasználását

Lehetővé teszi az alkalmazások és szolgáltatások összekapcsolását az alattuk lévő infrastruktúrával, annak érdekében, hogy átfogó képet kapjanak a függőségekről és a változások hatásairól

A változások és a hozzáférések menedzselése területén vezető megoldásokkal enyhítse a kockázatokat


„Az informatikában minden az üzletet szolgálja. Az informatikai vezető feladata hogy az üzleti értékre és a versenyelőnyre koncentráljon. A működés szempontjából az informatikára ugyanaz a szabályozás és szigorúság érvényes, mint az üzletre – és ez az, amire a HP Software koncentrál. Hiszünk abban, hogy olyan megoldásokat szállítunk, amelyek kihívást jelentenek, és amelyeken a versenytársaink még csak gondolkodnak” – tette hozzá Hogan.

„A HP és a Mercury egybeolvadása egyesíti az informatikai alkalmazás- és működés-menedzsment két vezetőjét, és olyan valódi stratégiai partnert biztosít a Young & Rubicam Brands számára, amely segít bennünket abban, hogy megküzdjünk a legnagyobb informatikai kihívásainkkal, beleértve a proaktív probléma megoldását, a változásmenedzsmentet és a kiegyensúlyozott üzleti eredmények elérését” – állapította meg Lawrence Baxter, a Young & Rubicam Brands informatikai igazgatója.

Az egyesülés eredményeként a Mercury teljes mértékben a HP tulajdonában lévő leányvállalattá válik. A bejelentésről bővebb információ található az egyezményt ismertető weboldalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények