A Mercury Interactive-val bővül a HP-portfolió

A HP tegnap jelentette be, hogy aláírta a szerződést a Mercury Interactive Corp. felvásárlásáról. A HP által megszerzett cég az informatikai menedzsmentszoftverek és -szolgáltatások egyik vezető vállalata. A HP 52 dollárt kínál részvényenként a Mercury Interactive-ért, melynek értéke körülbelül 4,5 milliárd dollár, figyelembe véve a készpénzállományát és az adósságait is. A tervek szerint a vételi ajánlattétel haladéktalanul megkezdődik, és várhatóan 2006-os naptári év negyedik negyedévében lezárul.

„Ma két piacvezető vállalat egyesítésével az iparág legerősebb menedzsmentszoftver portfolióját hoztuk létre” – jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. Tony Zingale, a Mercury elnök-vezérigazgatója hasonló véleményen van: „A HP és a Mercury együtt az iparág legelső szállítójává válik az üzleti optimalizáló szoftverek (BTO – Business Technology Optimization) piacán.”

A megállapodás egyesíti a HP OpenView erősségét (a rendszer-, hálózat- és az informatikai szolgáltatás menedzsmentszoftvert) a Mercury kiválóságaival, az alkalmazásmenedzsmenttel, az alkalmazásfejlesztéssel, az informatika szabályozásával és a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) menedzselésével.

A Mercury felvásárlásával a HP Software éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt. Közvetlenül az ügylet lezárulta után a Mercury a HP Software részévé válik, és a két vállalat eladásai erősíteni fogják egymás termékeinek az értékesítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

  • Kitűnő negyedévet zárt a HP

    Nőtt az árbevétel és a nyereséghányad, a cash flow is egészségesen alakult. Felszálló adatok a negyedéves jelentésben.

  • Belelendült a HP

    Az idei üzleti évre 91 milliárd dollár árbevételt tervez a vállalat, amely most 51 százalékkal növelte nyereségét.

  • Start a műegyetemi it-tudásközpontban

    Lendületes indulás a tudásközpont munkájában – laboravatáson jártunk Lágymányoson.