Egy őrületes hiba révén ingyen pénzt osztott egy kriptoplatform

162 millió dollár értékben osztott le ingyen tokeneket a felhasználók kriptotárcáiba egy platform, egy hiba miatt.

A Compound egy decentralizált kriptofinanszírozási platform, amelynél nemrég meghökkentő hibát vétettek.

Ennek eredményeképp a platform a saját kriptopénzéből egy vagyont veszített el, hiba csúszott ugyanis a frissítési protokollba.

A CNBC jelentése szerint az elbaltázott frissítés folyamán 162 millió dollár értékű COMP tokent osztottak szét a platform felhasználói között. Ekkora tőkeveszteséget még egy hasonló kriptocég sem szenvedett el.

Volt olyan felhasználó, aki a Twitteren jelezte meglepődését: 21 millió dollárnyi COMP tokent talált egyik reggel a kriptotárcájában. A cég számára hatalmas gond, hogy az effajta tokeneket nem tudják csak úgy visszahívni. Ami azt illeti, a blokklánc 51 százalékát kellene visszavonni, ami jelenleg megoldhatatlannak tűnik.

A Compound egyébként 10,3 milliárd dolláros becsült értékkel rendelkezik, vagyis a veszteségben nem megy tönkre. Az alapító Compound Labs azonban nem tudja visszaszerezni a pénzt, ezért megkérte az érintetteket, adják vissza a tokeneket, 10 százaléknyi jutalom fejében. Előtte állítólag még megfenyegette az ügyfeleket, hogy aki nem működik együtt, az adózásilag megüti majd a bokáját.

Szakemberek szerint azonban többszörösen mellélőtt a cég, ugyanis az ingyen pénzhez jutott felhasználóknak csak a hazájukban érvényes adókat kell megfizetniük, semmilyen egyéb kötelezettség vagy jogi következmény nem terheli őket – félelmek nélkül megtarthatják a kapott összegeket.

Azóta történt

Előzmények