Miben segít Kevin O'Buckley az Intelnek?

Igazi veteránnak számít a chipgyártó üzletágban Kevin O'Buckley, aki innentől kezdve az Intel Foundry Services részlegét vezeti.

Az Intel kinevezte a Foundry Services chipes bérgyártó részlegének élére Kevin O’Buckleyt, azt a veteránt, aki nagy névnek számít a chipgyártó üzletágban. Az Intel nem titkolt célja, hogy felvegye a versenyt a piacvezető TSMC-vel.

O’Buckley a cégnél már régi motorosnak számító Stuart Pannt váltja, utóbbi állította fel az Intel Foundry részlegét az új működési modell során. Az Intel ugyanis évtizedekig csak magának gyártott chipeket, de az utóbbi években dollármilliárdos befektetések mellett bérgyártóvá vált, jelentősen erősítene félvezető-gyártói helyzetén.

O’Buckley Pat Gelsinger vezérigazgatónak jelent majd, és több mint 25 év tapasztalatát viszi magával a félvezetőiparból. Legutóbb senior alelnök volt a Marvell egyedi chipes részlegénél, de vezető pozícióban dolgozott már a GlobalFoundries és az IBM cégeknél is.

Mit csinál Stuart Pann? 35 évet töltött az Intelnél, a hónap végén nyugdíjba megy, de tanácsadó marad.

Az Intel eközben előrehaladott tárgyalásokat folytat az Apollo Global Management 11 milliárd dollárjáért, amelyből egy írországi üzemet húznának fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények