Internettel a hátrányok leküzdéséért

Az Axelero Internet az elmúlt évhez hasonlóan ismét másfél millió forintos támogatásban részesítette a hátrányos helyzetű gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hazai egyesületét. A támogatás keretében a vállalat szélessávú internetkapcsolattal látja el a kiemelten közhasznú tevékenységet folytató szervezet budapesti központját és gyermekorvosi szakrendelőjét, valamint Pécsett működő internetes klubját.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, amely legfőbb céljának a fizikailag és értelmileg sérült, árva és más rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítását és jövőjük megalapozását tekinti, tizenhárom számítógépet működtet budapesti irodájában, és négyet a hiperaktív gyermekeket kezelő orvosi rendelőjében. Az Axelero Internet által biztosított szélessávú internetkapcsolat az egyesület munkatársainak mindennapi munkáját könnyíti meg, segítve őket többek között a társszervezetekkel és vidéki irodákkal való kapcsolattartásban, pályázatfigyelésben.

Az Axelero Internet által nyújtott támogatás kiterjed a Gyermekmentő Szolgálat Pécsen működtetett számítógépes klubjára is: itt tizenkét gépen havonta kétszáz 12-18 év közötti gyermek használhatja ingyenesen az internetet. Tanítási idő alatt a diákok tanáraikkal együtt érkeznek a klubba, hogy egy-egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében a továbbtanulási lehetőségekről tájékozódjanak a világháló segítségével, vagy éppen a közelgő osztálykiránduláshoz keressenek programötleteket, tanítási időn kívül pedig az ingyenes internetezés lehetősége vonzza a közelben lakó gyerekeket, hasznos elfoglaltságot biztosítva számukra.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy az Axelero Internet immár második éve áll mellettünk, és segít minket céljaink megvalósításában. Pécsi számítógépes klubunk rövid idő alatt rendkívül népszerű lett a hátrányos helyzetű gyerekek körében, amiben a családias hangulat mellett nagy szerepe van a szélessávú internet nyújtotta élménynek” – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. „A klubba járó gyerekek között gyakran igazi barátságok szövődnek, hála a világháló – nem csak virtuális értelemben vett – közösségteremtő erejének.”

Azóta történt

Előzmények