ITech Challenge Menedzsment Bajnokság 2009

A 2006 óta megrendezett bajnokság során minden évben más és más iparághoz tartozó virtuális vállalat irányítási feladatait veszik át a 3 fős diákcsapatok (2008-ban 175 csapat indult el a versenyen).

A résztvevő IT- és műszakis (illetve vegyes szakos, pl. infoközgazdász, műszaki menedzser, gazdasági informatikus stb.) hallgatók 2009-ban egy áramszolgáltató vállalat vezetői lesznek, technológiai és gazdasági döntésekkel törekedhetnek a cég minél eredményesebb irányítására.

A szervezők biztatják az érdeklődőket, s felhívásukban elmondják, hogy a részvételhez nem szükséges gazdasági előtanulmány, elég a józan ész, a fantázia és a csapatmunka.

A hallgatók először egy online tesztforduló keretében ismerkedhetnek meg a modellezett vállalattal, a szimulált gazdasági környezet szabályaival, összefüggéseivel. Ezt követően élő regionális selejtezőfordulókon vesznek részt, ahonnan a legeredményesebb 10 csapat kerül az országos döntőbe. A döntőben tiszta lappal induló csapatok szoros küzdelméből kerül ki az év Műszaki Diák Menedzsment Csapata.

A verseny fordulóin részt vesznek a támogatók is, akik a játék szüneteiben a karrierlehetőségekről számolnak be a hallgatóknak. Minden döntős csapat részesül díjban, melyek összértéke 1,5 millió forint, s szerepel közöttük egy Sony DCR-SX30E videokamera, egy prágai utazás, illetve egy Nokia E71 is.

A jelentkezési határidő november 2., bővebb információ a verseny honlapján található.

Azóta történt

Előzmények