Az IBM keresi Magyarország legjobb ifjú bloggerét

A verseny célja, hogy megszólítsa a fiatal, technológiai újítások iránt fogékony korosztályt, akik már felelősen gondolkodnak saját jövőjükről is – áll a cég sajtóközleményében.

A fiatal versenyzők feladata, hogy elgondolkodjanak egy jobban működő ország képéről és újító, jobbító szándékú javaslatokat tegyenek az őket körülvevő mikrokörnyezetről, legyen az iskola, közlekedés, szórakozás, munka, pihenés vagy sport. Mindezt 3 hónapon keresztül, blogbejegyzések formájában tehetik meg. A versenyen a témaválasztás szabad, a vállalat egyetlen kikötést állított fel: az ötleteknek valamilyen módon kapcsolódniuk kell az információs technológiához.

„Szeretnénk tudatosítani a fiatal generációkban, hogy megváltozott világunkban minden mindennel összefügg. Pillanatnyi döntéseinknek már most mérlegelnünk kell hosszú távú hatásait. Rá kell jönnünk, hogy erőforrásainkat tudatosabban kell felhasználnunk. Ez csak úgy lehetséges, ha összehangoljuk az üzlet, a társadalom és a környezet érdekeit. A fiataloknak ebben kiemelt szerepük van, az ő döntéseik nagymértékben befolyásolják mindannyiunk jövőjét” – mondta Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország pénzügyi igazgatója.

A blogolni vágyó fiataloknak az IBM Smarter Planet koncepciója nyújt segítséget. A verseny augusztus 10. és október 31. között zajlik, a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák a szervezők. Jelentkezni a smarterhungary.buzz.hu oldalon lehet.

Azóta történt

Előzmények