Január 9-éig nyújthatóak be a vállalati technológiai innovációs pályázatok

A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.-hez (MAG Zrt.) a jövő év elejéig, január 9-éig nyújtható be a GOP-2008/2-131-re pályázat, amely vállalati technológiai innovációhoz legfeljebb az összköltség 45%-ig nyújt támogatást – hívja fel a figyelmet a lehetőségre az Informatikai Vállalkozások Szövetségének legújabb hírlevele.

Az igényelhető támogatás minimum 15 millió, maximum pedig 250 millió forint. A program átmenet a hagyományos K+F programok (pl. NKFP) és a kapacitásnövelő (GOP 211) beruházási pályázatok közt. A program keretén belül az innovációs lánc végét támogatja az állam, tehát alacsonyabb műszaki innovációs tartalommal (pl. meglévő termék, eljárás továbbfejlesztése) is komoly eséllyel pályázhat a vállalkozás fejlesztési és marketingtevékenység támogatására.

A pályázati program keretében jelentős forrás (10 milliárd Ft) áll rendelkezésre, vagyis a GOP/KMOP 111-nél és a Nemzeti Technológia Programnál jóval nagyobbak a nyerési esélyek. Az elszámolható költségek közel azonosak, mint a K+F projekteknél (bér, járulék, anyagköltség, eszközök, szolgáltatások vásárlása). A GOP 211-hez képest biztosítékot nem kell nyújtani, és a megvalósítás során előleget is biztosít az állam.

A MAG Zrt. nem csak fejlesztőcégeket vár, hanem termelő, szolgáltató cégek egyszerűbb innovációinak pályázataira is számít. A pályázás feltétele a két lezárt, teljes üzleti év, legalább 1 fő munkavállalói létszám és a termék értékesítéséből származó minimális árbevétel (a támogatás 20%-ának) vállalása a fejlesztést követő első két évben. Az értékelés időtartama maximum három hónap.

Azóta történt

Előzmények