Kriptovalutával való csalás miatt indítottak eljárást John McAfee ellen

McAfee és testőre mesterségesen pumpálták fel egyes altcoinok árait, de egyéb trükköket is bevetettek. Eközben Spanyolországban őrizetbe vették adócsalás miatt McAfee-t.

Pénzmosás és csalás vádjával indítottak Amerikában eljárást az egykori antivírus-király John McAfee ellen, aki a jelentések szerint kriptovalutákkal trükközött.

A hatóságok szerint John McAfee és testőre, Jimmy Gale Watson Jr. visszaéltek McAfee nagy twitteres követőtáborával: mesterségesen pumpálták fel ezen keresztül egyes altcoinok árait, illetve álcázott befizetéseket is kaptak startupoktól, hogy hirdessék az ICO-kat.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint McAfee és társa több mint 13 millió dollárt nyertek így. Az állásfoglalásokban hangsúlyozták, hogy hazugságokkal és megtévesztésekkel használták ki a befektetői lelkesedést, ami a kritopénzek előretörése miatt egyre nagyobb lett.

McAfee-t eközben Spanyolországban őrizetbe is vették, adócsalás miatt. Watsont pedig Texasban tartóztatták le. Ezzel párhuzamosan az amerikai tőzsdefelügyelet is eljárást indított McAfee ellen, miután hét kriptopénzes ügyletből 23,1 millió dollárt próbált meg elrejteni. McAfee az utóbbi időben cyberbiztonsági és cybervalutás szakértőnek reklámozta magát, és azt hirdette, hogy a digitális pénzek megváltoztatják majd a világot (és azt is hozzátette, hogy neki nincsenek befektetései ezekben).

Azóta történt

Előzmények