A Visa is igent mondott a kriptopénzekre

A Visa úgy döntött, engedélyezi a hálózatán belül az USDC kriptovaluta használatát tranzakciók kiegyenlítéséhez.

Sok irányból igyekeznek kampányolni a kriptovaluták létjogosultsága és terjedése mellett, egy-egy bejelentés pedig sokszor olaj a tűzre.

Természetesen ilyennek számított, amikor nemrég a Visa bejelentette: engedélyezi, hogy a hálózatán belül a tranzakciókat az USDC kriptovalutával egyenlítsék ki.

A cég a Retuers számára elárulta, hogy a pilotprogramot a Crypto.com kriptoplatformmal közösen indították, idén több partner felé is nyitnak.

Az USDC, vagyis az USD Coin egy úgynevezett stablecoin kriptopénz, amelynek az értékét közvetlenül az amerikai dollárhoz kötötték.

A Visa lépését megelőzi, hogy a kriptovaluták felé nyitott korábban a Mastercard, a BNY Mellon és a BlackRock is, de Teslát is lehet venni egy ideje bitcoinért.

A Visa kriptotevékenységekért felelős vezetője, Cuy Sheffield azt mondja, egyre nagyobb világszerte a fogyasztói igény a digitális pénzekhez való hozzáféréshez és használatra. A partnereik pedig olyan termékeket akarnak indítani, amelyek ezt az igényt kiszolgálják.

Hagyományosan egyébként a kriptotárcában tartott digitális pénzt hagyományos pénzzé kellene konvertálni fizetéskor, ami végeredményben nem csak komplex, költséges feladat is lehet. A Visa új megoldása az ethereum blockchainre építve már szükségtelenné teszi a konverziót a tranzakciók kiegyenlítésekor.

Azóta történt

Előzmények