Jön a Microsoft és az SAP duettje

Az SAP és a Microsoft egy évvel ezelőtt szövetkezett arra, hogy biztosítsa: az Office alkalmazások segítségével is gyorsan és könnyen elérhetők legyenek a vállalatok üzleti folyamatai és adatai. Az együttműködés gyümölcse a Duet Software for Microsoft Office and SAP néven idén júniusban megjelenő szoftver lesz. A héten a két vállalat közös marketingkampányt indított, melynek részeként a világ vezető üzleti lapjaiban jelentettek meg hirdetéseket és létrehoztak egy közös weboldalt is, ahol az ügyfelek tájékozódhatnak a termékről. A cégek nem csak a fejlesztést, de az értékesítést és a terméktámogatást is közösen valósítják meg.

Jeff Raikes, a Microsoft üzleti divíziójának elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „A Duet lehetővé teszi mind az online, mind az offline hozzáférést az SAP üzleti folyamataihoz a könnyen használható és szinte mindenütt megtalálható Office környezetből. A Duet jelenlegi verziója csak az első eredménye annak a kapcsolatnak, amely reményeink szerint egy gyümölcsöző együttműködéssé válik.”

A szoftver többek között egyszerű hozzáférést biztosít a menedzserek számára azokhoz a pénzügyi adatokhoz, amelyek a kellően megalapozott döntések meghozatalához szükségesek; lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy rögzítsék az elvégzett feladatokat és a ledolgozott munkaórákat az Outlook Naptár segítségével, valamint automatikusan szinkronizálja és frissíti az Outlookba bevitt megbeszélési időpontokat az SAP vállalatirányítási rendszerével, a mySAP ERP-vel; lehetővé teszi a dolgozók és a menedzserek számára, hogy az ismerős Outlook környezetben férjenek hozzá szervezeti információkhoz és egyéb HR-hez kapcsolódó feladatokhoz.

Az SAP és a Microsoft még a második félévben két ún. value packet is kiad a szoftverhez, amelyek tovább bővítik annak szolgáltatásait és bővebb nyelvi támogatást is tartalmaznak.

Azóta történt

Előzmények