Forrásokra várva: ERP-piac 2007

A legnagyobb hazai SAP-forgalmazó, a HostLogic Kft. vezetője, Fárizs Péter szerint az ERP-piac jövő évi kilátásai szinte kiszámíthatatlanok. Visszaesés is elképzelhető, de a cégek felfokozott törekvése a költségek csökkentésére talán épp a működési folyamatok optimalizálását, azaz a vállalatirányítási rendszerek elodázhatatlan beszerzését is eredményezhetik. A HostLogic mindenesetre felkészült a jövő évre: tapasztalt szakembergárdájával kifejlesztette saját SAP-alapú üzleti megoldását, a Smart Enterprise-t, melynek magyarországi, angliai, svájci és németországi lokalizált változatait a középvállalatok igényeire szabta.

„Az uniós pályázatokból származó pénzek csak az év negyedik negyedévében kezdenek majd csordogálni, ezért jövőre ebből még nem nagyon érzünk majd növekedést” – állítja a cégvezető. „Optimizmusra adhat azonban okot, hogy jelenleg többször annyi potenciális vevővel folynak előrehaladott tárgyalások SAP-rendszer bevezetésére, mint tavaly ilyenkor, a kisvállalati csomagokra pedig dömpingkereslet van.”

Technológiai téren a középvállalati ügyfeleknél figyelhető meg változás. Már az idén elindult az a folyamat, hogy nem csupán ERP-, hanem CRM-, HR-, adattárház- és egyéb modulokat is kérnek, de többen az üzleti, működési folyamataikra igényelnek komplex megoldást. Ez azt vetíti előre, hogy a szállítóknak összetettebb megoldásokat kell majd nyújtaniuk, így még akár nagyobb megrendelések is befuthatnak a jövő év során.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények

  • Számít a kicsikre az SAP

    Önálló üzletágat hozott létre a szoftvercég a kis- és középvállalati ügyfelek kiszolgálására.

  • Számít a kkv-szektorra az SAP

    Magyarországon már több mint 200 cég használja az SAP kis- és középvállalatok számára fejlesztett rendszerét.

  • Csalódást okozott az SAP

    A második negyedéves mutatók elmaradtak a várttól, de a szoftvercég szerint az idei prognózis nincs veszélyben.

  • Jó évet zárt az Oracle Hungary

    A magyar leányvállalat vezetőinek értékelése szerint a cég egyértelmű nyertese a konszolidálódó ERP-piacnak.