Kanada most még nem kér a kriptoforradalomból

A kanadai jegybank szerint a pénzügyi rendszer alapja nem a kriptopénz, bár az ellenzéki vezető a világ blockchain-fővárosává alakítaná Kanadát.

A kanadai jegybank tájékoztatása szerint a helyi pénzügyi rendszer alapja a jövőben is a kanadai dollár lesz, nem a kriptopénz(ek). Saját CBDC-n azért ők is dolgoznak, ennek jövőjéről a kormány dönt, de a jegybank készen akar állni arra a lehetőségre, ha ezt hasznosnak találnák.

Mindezt arra válaszul közölték, hogy a helyi ellenzéki párt elnökjelöltje a világ blockchain-fővárosává alakítaná Kanadát. Pierre Poilievre ellenzéki vezető azt mondja, ha megválasztják, ő egy új, decentralizált gazdaságot épít, és lehetővé teszi az embereknek, hogy átvegyék a pénzük fölött az irányítást a bankároktól és a politikusoktól. Olyan videókat is közzétett magáról, amelyekben bitcoinnal vásárol ebédet, és bemutatja, mennyire jól használható a bitcoin. Rendszeresen céloz arra is, hogy a kriptopénzekkel a kanadaiak kiléphetnek az inflációból. Kampányát is részben az infláció témájára építi, amely Kanadában 31 éves rekordot döntött.

A kanadai jegybank korábban arról beszélt, a bitcoin és a többi kriptopénz spekulatív befektetési eszköz, és nincs rá értelmes indok, hogy ez legyen a jövő pénze.

Azóta történt

Előzmények