Fiatal szakembereket támogat a Kaspersky

A Kaspersky Lab bejelentette, hogy egy teljesen új, egész világra kiterjedő kezdeményezést indítanak útjára, amelynek célja, hogy felismerjék és gondozzák a biztonsági iparág új tehetségeit. A Security Startup Challenge (SSC) egy mentor által irányított inkubátor program, amelyet a Kaspersky Academy keretében dolgoztak ki és hajtanak végre, a kockázatitőke-befektetés vezető szereplőivel együttműködésben.

„Ahogy a kiberfenyegetések egyre veszélyesebbé válnak, a világnak szüksége van új ötletekre, elgondolásokra és megközelítésekre a kiberbiztonsággal kapcsolatban. Ennek eredménye, hogy az iparág korai szakaszban lévő startup cégeiben jelentősen megnőtt a kockázatitőke-befektetés. Ma a fiatal vállalkozóknak remek lehetőségeik vannak, hogy egy valóban sikeres céget hozzanak létre. Az elmúlt évtizedek során a technológiai startupok jelentős vagyongyarapodást hoztak a tulajdonosaiknak és a társadalom egészének. A mi cégünk is egy startup volt nem is olyan sok évvel ezelőtt, és megerősíthetem, nagyszerű érzés az, hogy rosszfiúk ellen harcolunk” – kommentálta a bejelentést Jevgenyij Kaszperszkij, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója.

Képzés és támogatás

A márciustól augusztusig tartó időszakban a Security Startup Challenge 2015 részeként előzetes, kétnapos workshopokat tartanak majd Jeruzsálemben, Berlinben, San Franciscóban, Szingapúrban és Moszkvában. Ezt egy három hónapos inkubátor program követi, amelynek része a távolsági csapatmunka és két tábor Luxemburgban. Ezeket egy végső döntő esemény zárja, amelynek a Massachusetts Institute of Technology (MIT) ad otthont.

A workshopokon való részvételhez az online regisztráció és a teljes program már elérhető a SSC2015.org oldalon. A jelentkezési határidő 2015. április 28. A kiválasztási folyamatot egy különleges bizottság végzi, akik a legígéretesebb, leginkább újító és legizgalmasabb javaslatokat keresik, egyéni és csapatszinten egyaránt. Összesen 40 szabad hely van az SSC 2015-re, olyan startup projektek alapítói számára, amelyek kiberbiztonsági vagy ahhoz kapcsolódó területen (pénzügyi technológia, egészségügy, mobil, IoT és felhő) tevékenykednek. Lehetőséget kapnak ismereteik bővítésére, továbbá megküzdhetnek a 80 ezer dolláros díjazásért és a programot követő támogatásért.

Bár a workshopokon való részvétel fakultatív és nem feltétele a fő programba való jelentkezésnek, a résztvevők számára további előnyöket jelenthet az ott szerzett tudásanyag és szakértelem.

Azóta történt

Előzmények