Mi újság a Miutcánkban?

Ez nem az új iWiW

Tavaly augusztus végén elindult a Miutcánk.hu, egy olyan közösségi oldal, amiben sokan az iWiW utódát szerették volna látni, pedig egész másról szól. Itt nem a meglévő ismerőseinktől tudunk egy lépéssel távolabbról beszélgetni az interneten, hanem pont ellenkezőleg, arra próbál rávenni, hogy a világhálót mint eszközt használjuk arra, hogy személyes kapcsolatokat építsünk azokkal, akik amúgy is körülvesznek bennünket.

Eleinte óriási médiavisszhangot kapott a csapat és a kezdeményezés, alaposan bele is húzott a közösségépülés. Néhány hét alatt a 10-20 szomszédból 200 fölé kúszott a létszám, ami a mai napon éppen 374-et kóstál belvárosi lakásomhoz képest. A lelkesedés azonban mintha alábbhagyott volna, egyre ritkábban jelentek meg az utóbbi időben új ötletek, kezdeményezések. Megkerestük hát az alkotókat, hogy számoljanak be arról, mi és miért történt, történik pontosan. Kérdéseinkre Horváth Gáspár, az egyik alapító tag válaszolt.

A tavaly késő nyári induláskor a sajtó rendkívül lelkes volt, elég komoly visszhangot kaptatok. Sikerült élni ezzel a lehetőséggel?

A kezdeti médiatámogatással sikerült hetek alatt több tízezer embert beregisztrálni. Természetesen lehetett volna még komolyabb eredményeket elérni – az oldal kezdetben nem bírta a terhelést, emiatt többször is le kellett állítani rövid időre – ahhoz viszont elegendően sok felhasználót szereztünk, hogy beinduljon a működés és legyenek „igazi felhasználóink”, akikkel együtt megcsinálhatjuk az igazán jó Miutcánk.hu-t. Azóta a felhasználói szokások elemzése alapján sikerült egy stabil, gyors oldalt készíteni. A közel 6000 kezdeményezés alapján pedig éppen most tervezzük át a belső megjelenést és fejlesztjük az újabb funkciókat.

Hogyan alakulnak a látogatottságok? Mennyi a visszatérő ember, mik a havi statisztikák most, és mik voltak mondjuk szeptemberben?

Jelenleg 30 000 lakója van a Miutcánknak, főleg budapestiek. Augusztusban ez a szám 5000, szeptemberben 15-20 ezer volt. Mostanra a felhasználók harmada legalább hetente egyszer, a maradék kétharmad pedig havi rendszerességgel visszajön a Miutcánk.hu-ra. Ezt szerintünk az elmúlt hónapok újításaival sikerült elérni. Ősszel még csak fele ekkora volt a visszatérési arány. Akik kezdetben a sajtóvisszhang miatt néztek be az oldalra, mostanra lettek rendszeresen visszatérő látogatók.

Fájóan hiányzott a rendszerből pár dolog, mint például az értesítések tényleges kiküldése, vagy az eventkezelés. Mivel telt az elmúlt fél év, milyen irányba fejlődtök?

Az elmúlt fél év a stabilitás növeléssel telt – teljesen újraírtuk az oldal kódját, ezzel az új rendszerrel több százezres felhasználói bázist is kitudunk már szolgálni. Emellett a felhasználók megismerésével és az igények felmérésével, feldolgozásával foglalkoztunk rengeteget. Február végén elindult a rendszeres értesítők rendszere.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények