Keresztelőt tartott a Nintendo

Wii néven fog forgalomba kerülni a Nintendo eddig Revolutionként emlegetett új játékkonzolja – jelentette be tegnap a japán gyártó. "A Revolution [forradalom] jelezte a fejlesztési elvárásokat, míg a Wii elnevezés az ezekre adott válasz" – fogalmazott Perrin Kaplan, a cég szóvivőnője.

Ha ez még magyarázatra szorul, akkor a Nintendo honlapján megleljük a választ. A Wii a "we" (mi) megfelelője, ami azt kívánja hangsúlyozni, hogy a konzolt mindenkinek, mindannyiunknak szánják. A Nintendo ugyanis azzal szeretne betörni a jelenleg a Sony által uralt 25 milliárd dolláros konzolpiacra, hogy szélesítené a vásárlói kört, lehetőleg a fiatal férfivásárlókon túlra. Versenytársai, a Microsoft és a Sony ezzel szemben még több, korábban sohasem látott grafikai erőt gyömöszölnek saját dobozaikba.

Másodlagos jelentése is van a Wii két i-betűjének; egyfelől a reklámanyagokban két játékemberkét is jelképez – és ezzel ismét csak az összegyűlés, a közösségi játék üzenetét erősíti –, másrészt a Nintendo Wii két egyedülállóan különleges játékvezérlőjét is szimbolizálja. A Wii egykezes kontrollere, amely leginkább egy tévé-távirányítóra emlékeztet egy mozgásérzékelővel is fel van szerelve, így a gombok nyomogatásán túl lengethetjük, mint egy kardot, vezényelhetünk vele, mint egy karmesteri pálcával, vagy üthetünk vele, mintha baseballütő lenne.


Forrás: Reuters

Akit pedig érdekel, hogy mi köze az új konzolnak a pisihez, az kattintson janpotocki kolléga beszámolójára a PH!-n.

Azóta történt

Előzmények