Késik a 40 milliárd dolláros kriptocsalás tárgyalása

A társalapító kiadatására várnak, így az amerikai tőzsdefelügyelet elhalasztja a Terraform Labs tárgyalását.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) is beleegyezett, hogy elhalasszák a Terraform Labs és a társalapító Do Kwon tárgyalását. A vád szerint 40 milliárd dolláros kriptocsalás történt – a halasztásra pedig azért kerül sor, hogy Do Kwon kiadatására sor kerüljön, és jelen legyen a tárgyaláson.

Eredetileg január 29-re írták ki a tárgyalást, de mivel Kwon jelen akar lenni, és belement a kiadatásába, így márciusban már az USA-ban lehet. A SEC április 15-öt javasol új dátumként, és nem szeretné külön tárgyalást a cég és a társalapító számára, mert gyakorlatilag ugyanarról az ügyről van szó. A részletekről Jed Rakoff kerületi bíró dönt.

Az ügy még a TerraUSD összeomlásáról szól, amely elvileg egy folyamatos, 1 dolláros értéket tartó stablecoin volt. Valamint a Lunáról, amely egy, a TerraUSD-hez szorosan kapcsolódó token volt. A két kriptoeszköz a becslések szerint bő 40 milliárd dolláros veszteséget hozott, amikor a TerraUSD összeomlott.

A SEC szerint a cég és társalapítója megtévesztették a befektetőket a TerraUSD stabilitásával kapcsolatban és arról is, hogy egy népszerű dél-koreai fizetési app a Terraform blockchaint használja. Egyéb vádpontok is várnak a társalapítóra, akinek kiadatását Dél-Korea is kérvényezte a letartóztatást tavaly márciusban végrehajtó Montenegrótól.

Azóta történt

Előzmények