Kétfelől tépik szét a Novell NetWare-t?

Válaszúthoz érkezhetnek a Novell NetWare-felhasználók, ahogy fokozódik a nyomás a Windows és a Linux révén kétfelől támadott operációs rendszeren – vélekednek a The Yankee Group elemzői. A cég nagyvállalatok körében végzett független felmérése szerint tíz jelenlegi Novell-ügyfélből nyolc fog a NetWare-ről Microsoft termékre váltani 2006-ig. Azonban a maradék 20 százalék sem a hűség szobra – több mint 70 százalékuk a Red Hat Enterprise Linuxot választja majd – olvasható a brit vnunet.com beszámolójában.

A Microsoft már most szívesen büszkélkedik azzal, hogy – mint állítják – másfél millió NetWare-felhasználó váltott eddig Microsoft Exchange Server 2003-ra. A tömeges átcsábítási program, amelyet tavaly novemberben kezdtek meg a Quest Software-rel karöltve, azokra a váltást megkönnyítő eszközökre alapoz, amelyek a Novell GroupWise-ról Exchange Server 2003-ra átállóknak igyekszik kedvében járni.

Ezek az újabb segédprogramok már a GroupWise 6.5.x verzióihoz is használhatóak, szemben a korábbiakkal, amelyek csupán az 5.x/4.1x verziókhoz nyújtottak segítséget. Lehetővé teszik továbbá a GroupWise és az Exchange Server 2003 párhuzamos jelenlétét, amely együttműködés feltétlenül szükséges a fokozatos átállást választó felhasználóknak.

A Microsoft csőre töltött támogatási kosárral várja a váltást fontolgató – vagy az abba már belevágó – felhasználókat, amely kedvezményes árú migrációs segédprogramokat, részletes letölthető útmutatókat, korlátlan technikai támogatást, sőt akár oktatást is tartalmaz. Persze mindehhez még a Novellnek is bizonyára lesz néhány szava.

Azóta történt

Előzmények