Kétnapos programozói bajnokság

Harmadik alkalommal mérhetik össze tudásukat a felsőoktatásban tanuló hallgatók az IBM által megrendezett programozói versenyen. A 2003-ban Pécsett és 2004-ben Veszprémben megrendezett kétnapos bajnokság után idén Budapestre esett a szervezők választása, a helyszínt az az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara biztosítja.

A diákok háromfős csapatokban jelentkezhetnek, de a felhívás értelmében a szervezők elsősorban az oktatóktól várják, hogy hallgatóik közül kiválasszák a legjobb programozókat. A jelentkezések során a tanulók mellett külső, támogató szakértőket is regisztrálnak, akik a verseny 48 órája alatt tanácsot és útmutatást nyújtanak majd a résztvevőknek. A bajnokság ideje alatt a velük történő konzultáció a külső segítség igénybevételének egyetlen engedélyezett és lehetséges módja – kivéve néhány előre meghatározott honlapot, hiszen például az ibm.com teljes tartománya böngészhető.

A bajnokság célja az IBM szoftvertechnológiáiban jártas szakemberek, oktatók és diákok közötti kapcsolatok erősítése és építése. Éppen ezért – noha a feladatok jellegéből fakadóan, alternatív eszközök felhasználásával is lehet megoldást szerkeszteni, a Linux erre egyébként is remek terepet kínál – az IBM szoftverek használata támogatott.

A bajnokság szervezésében és támogatásában az IBM Magyarországi Kft. mellett nagy szerepet vállaltak a kék óriás magyarországi üzleti partnerei is. Kiemelt támogatóként az R&R Software Rt., az Avnet Technology Solutions Kft. és az AAM Technologies Kft. szerepvállalásának is köszönhető, hogy idén lényegesen megnőtt a bajnokság összdíjazása (mintegy kétmillió forint). A pénz- és tárgyjutalmak mellett említésre méltó még a szakmai kapcsolatok felelevenítése vagy kiépítése – a korábbi bajnokságokon felmutatott teljesítmény utóbb nem egy kiváló karrier indulópontja lett.

További információ az http://ibm.avnet.hu/linux48 oldalon érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt