Kína felé tart az Econet

Néhány hete a Hongkong közelében lévő kínai Sencsen városában rendezték meg a 8. Nemzetközi HighTech Vásárt, ahol a világ szinte valamennyi jelentős informatikai cége mellett – a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) támogatásával – kiállított a Universal Grid Systems Ltd. (UGS) is, amely az Econet cégcsoport gridtechnológiájának kizárólagos régióbeli disztribútora klaszter- és Lokális Desktop Grid (LDG) rendszerek tekintetében.

A vásár ideje alatt az UGS vezetői a GKM által támogatott HTEC program közreműködésével szerződést írtak alá kínai partnereikkel, a PowerLeader Science & Technology Co. Ltd céggel az Econet cégcsoport klaszter- és LDG grid eljárásának kínai piacra történő bevezetéséről. A gridtechnológiában a lokális desktop szint azt jelenti, hogy a teljes desktop grid „házon” belül ugyanazon tűzfal mögött van, azaz lokális hálózattal vannak a desktop grid erőforrásai összekötve. Ilyenkor a biztonsági követelmények kevésbé szigorúak. Ebben az esetben az ilyen rendszer az üzemeltető cég, intézmény saját igényeit szolgálja ki.

A bevezetés előkészítéseként az említett gridtechnológia a következő hónapok folyamán a kínai partnerek igényei szerint testreszabásra kerül. Ezen értékesítési csatornából az eladott licencek számától függő árbevétel a testreszabást követően várható.

A másik mai bejelentés szerint megkezdődött a kereskedés a társaság részvényeivel a Stuttgarti Értéktőzsde harmadik szekciójában. A kereskedés adatai a www.boerse-stuttgart.de honlapon érhetők el.

Azóta történt

Előzmények