Kovács Kálmán levelét megírta

Ma megtartotta második ülését a Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter által életre hívott Internet Jövője Fórum, ahol a résztvevők közös nyilatkozatban tették le voksukat amellett, hogy a nemzetközi Internetirányító Fórum állandó irodájának székhelye Magyarországon legyen. A nyilatkozatot Kofi Annan ENSZ-főtitkárhoz fogják eljuttatni.

A piaci, civil és kormányzati képviselők alkotta tagság megkezdte az internetszabályozással kapcsolatos magyar álláspont kialakítását is. A fórum résztvevői kijelentették, hogy nem csupán fontosnak tartják, hanem tevékenyen elő is kívánják segíteni a magyar szerepvállalást az információs társadalom fejlesztésére irányuló globális törekvésben. A szereplők párbeszédet kezdeményeznek az internet jövőjével kapcsolatos nemzeti konszenzus kialakítása érdekében, különös tekintettel az információszabadság biztosítékaira, az internet biztonságára és a fogyasztók védelemére. A tagság mindezek érdekében regionális és szakmai összefogást kezdeményez az érdekeltekkel.


Vizsgázik Magyarország – Mindenki vegyen elő egy lapot...

Kovács Kálmán az ülésen jelezte, az IHM lehetőséget biztosít arra, hogy a fórum alapítói által szignált, az IHM honlapján is olvasható nyilatkozathoz további piaci és civil képviselők is csatlakozzanak, egyúttal részt vegyenek az érdemi munkában. Az IHM miniszterének célkitűzését, amely szerint az IHM célja, hogy 10 éven belül valamennyi magyarországi háztartásba eljusson az internet, a piaci oldal képviselői támogatásukról biztosították.

Az Internet Jövője Fórum ülésen Kovács Kálmán a fórum vezetésére irányító testület felállítását javasolta, amelyet a tagság elfogadott, így a miniszter a kormányzati, Törő Csaba az üzleti és Fejes István a civil szféra képviseletében lett az Irányító Testület tagja.

Azóta történt

Előzmények