Közel 8 évesen is nagy siker a Nintendo Switch

A korábban vártnál is több Switch eladására számít a Nintendo, pedig hamarosan 8 éves a konzol.

A Nintendo tovább emelte a célszámait, így az eddigi 15 millió helyett már 15,5 millió Switch éves eladására számít. Jól sikerült az ünnepi szezon is az eladásokat tekintve.

A Switch hamarosan nyolcadik éve, hogy a piacon van, és a legtöbben arra számítanak, hogy idén új hardvert ad ki a vállalat. A Nintendo elnöke egyelőre annyit közölt, hogy fenn akarják tartani a Switch-üzlet lendületét.

A legutóbbi üzleti év első 9 hónapja alatt 13,74 millió Switch talált gazdára, ami éves szinten 8 százalékos visszaesés. Ennek ellenére olyan sikercímekkel sikerült kitolni a konzol pályafutását, mint a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom vagy a Super Mario Bros. Wonder.

A Switch és a Switch Lite, valamint az OLED-verziós modell a gyengén teljesítő Wii U-t követték a piacon. A Wiit felülmúlva, összesítésben csak a Nintendo DS előzi meg ezeket az eladásokban.

Szakértők szerint egy ideig még biztosan lesznek új Switch-játékok, mivel hatalmas a modell felhasználói bázisa. Sokan így is az utód idei megjelenésére számítanak, úgy 400 dolláros ár mellett.

Azóta történt

Előzmények