Az Acer korábbi vezetője lett a Lenovo új régiós elnöke


Gianfranco Lanci

A Lenovo, a világ második legnagyobb PC-gyártója bejelentette, hogy Gianfranco Lanci személyében új felsővezető csatlakozott a Lenovo csapatához a cég EMEA régiójának elnökeként, illetve a Lenovo Group alelnökeként. Az Acer korábbi elnök-vezérigazgatójának feladatai közt szerepel majd a Lenovo növekedésének fenntartása a régióban.

A mai bejelentés alkalmával Lanci kiemelte, hogy tervei szerint 2013-ra a Lenovo a három legnagyobb PC-gyártó között lesz az EMEA régióban. „Az elmúlt évben a PC-piac számos szereplője tapasztalt bizonytalanságot, de mi követtük stratégiánkat – megvédtük és a jövőben tovább növeljük THINK üzletágunkat, mialatt olyan új területek felé vesszük az irányt, mint a fogyasztói piacok”- mondta Lanci, aki hivatalosan április 2-tól tölti be EMEA elnöki pozícióját. „Oroszországban és Németországban már kitűnő eredményeket értünk el a fogyasztói szegmensben, és az idei stratégia részeként nagy hangsúlyt fektetünk az IDEA – általános fogyasztókat célzó – termékeink népszerűsítésére és terjesztésére az EMEA régióhoz tartozó többi országok piacán is.”

Lanci megjegyezte azt is, hogy a táblagépek térhódítása és a PC-k új formái – mint például a vékony ultrabook – új lehetőségeket jelentenek a Lenovo számára. „Az EMEA régió egy stratégiailag kritikus piac. Meg kell őriznünk vezető szerepünket a vállalatoknak szánt termékek piacán – ahol nemzetközileg jelenleg piacvezetők vagyunk -, de a másik oldalon jelentősen kell növelnünk jelenlétünket a régió fogyasztói és a kkv szektoraiban. Ezzel akár 10%-os piaci részesedésre is szert tehetünk a top 10 EMEA országban, közelebb kerülve hosszabb távú céljainkhoz: egyike lehetünk a régió három legnagyobb gyártójának.”

Azóta történt

Előzmények

  • Felpörgött a Lenovo

    Árbevételrekordot hozott az év vége a PC-piacon gyorsan emelkedő kínai gyártónál.

  • A Lenovo lelépi a HP-t?

    A kínai vállalat a PC-piacon ma a második, de az idén az első hely megszerzése a cél.

  • Belassult a PC-piac

    A tavalyi év utolsó negyedéve nem volt sikertörténet, a nagy vesztes az Acer és a HP volt.