NFT-kkel tért vissza a bukott fájlmegosztó

Sokan emlékezhetnek még a LimeWire fájlmegosztóra. Bukása után most visszatért, NFT-kkel.

A LimeWire nevű fájlmegosztó szolgáltatás még 2011-ben állt le, miután a zeneipar hatalmas nyomást gyakorolt. Most mégis visszatér a még 2000-ben indított platform, amely egykor a világ legnagyobbja volt zene-, film- és tévéműsorok internetes megosztása terén, havi 50 millió felhasználót vonzva.

A LimeWire úgy tér vissza, hogy piactérré változik, művészeti és szórakoztató célú NFT-kre koncentrálva, eleinte pedig a zenére.

A LimeWire bukását a kalózkodás okozta, most azonban a visszatérést megint ingoványos talajra építik: az NFT-szektorban olyan nagy a visszaélések, csalások, pénzmosás aránya, hogy hamarosan komoly hatósági fellépésre lehet számítani.

Mégis azt remélik, hogy sikerül olyan művészeket és zeneipari partnereket találni, akik kiadás előtti zenéket, grafikákat, élőket, digitális tartalmakat kínálnak eladásra majd a platformon keresztül. A szolgáltatás májusban indulhat, zenerajongóknak, digitális gyűjthető eszközökkel, amelyeket nem csak megvenni lehet majd, hanem kereskedni is azokkal. A bevételek akár 90 százalékát a művészeknek adnák, rövid időn belül 1 millió felhasználóra számítanak.

Előzmények