Újít a Magyar Bankholding a digitális áttörésért

Az egyesülések után létrejövő új magyar „szuperbank” egy multinacionális cég technológiájára építi IT-infrastruktúrájának jelentős részét.

A Magyar Bankholding Csoport ma jelentette be, hogy a londoni központú Thought Machine-t választotta partneréül új digitális banki világának elindításához. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésével létrejövő „szuperbank” lesz az első hagyományos hazai bank, amely ezt a technológiát használja.

A közleményben kiemelik, hogy a csoportnál folyamatban van egy innovatív, a felhasználói élményt új szintre emelő új digitális bank felépítése, amelynek első termékei az idei év végén lesznek elérhetőek a magyar piacon az ügyfelek számára.

A Bankholding tagbankja, az MKB Bank és a Thought Machine között most létrejött megállapodás eredményeképp az egyesült bank a Thought Machine banki alaprendszere, a Vault segítségével hozza majd létre és működteti az új digitális banki platformot, illetve a lakossági digitális banki termékek teljes skáláját, a magyar piacon elsőként használva ezt a felhőalapú technológiát.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Thought Machine csapatával közösen egy teljesen újfajta banki élményt tudunk nyújtani ügyfeleink számára. A Thought Machine mélyreható piaci ismereteit ötvözi a díjnyertes mérnöki szakértelemmel, és egy olyan terméket tudott így létrehozni, amely valóban egyedülálló. Biztosak vagyunk abban, hogy közösen egy új és izgalmas digitális bankot építhetünk Magyarország második legnagyobb bankcsoportjából, amely kiváló minőségű termékeket és világszínvonalú felhasználói élményt biztosít majd az ügyfeleink számára” – mondta dr. Vinnai Balázs, a Magyar Bankholding technológiai transzformációért felelős elnöki tanácsadója.

Az új platform a Magyar Bankholding csoport tagbankjainak meglévő ügyfelei és olyan új ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz, akik automatizált, állandóan elérhető digitális banki szolgáltatásokat keresnek. A megvalósításért a holding égisze alatt létrejött Foundation mozgalom felel, amely magyar és nemzetközi technológiai szakembereket, fintech specialistákat, designereket és termékfejlesztési menedzsereket tömörít.

A londoni székhelyű Thought Machine ügyfelei közé olyan nemzetközi nagybankok tartoznak, mint a JPMorgan Chase, a Standard Chartered, a Lloyds Banking Group, vagy a Curve, és olyan világvárosokban is találhatók regionális irodái, mint New York vagy Szingapúr.

„Úgy véljük, hogy a legsikeresebb bankok a modern technológiát az innováció javára fordítják, amely közvetlenül a piaci versenyt, közvetetten pedig az ügyfelek javát szolgálja majd. A Magyar Bankholdinggal való partnerségünk újabb bizonyítéka annak, hogy a hagyományos bankok hogyan használják a holnap technológiáit a bankszektor rendszerszintű fejlesztésére. Ez hatalmas mérföldkő a bank számára, amely kétségkívül jelentős és hosszú távú hatással lesz a magyar pénzügyi szolgáltatásokra” – nyilatkozta Paul Taylor, a Thought Machine alapítója és vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények