Magyar vállalkozások is kérhetnek ingyenes Microsoft-szoftvereket

A Microsoft Magyarországon is elindítja az anyavállat múlt héten bejelentett BizSpark programját, amelynek célja itthon a kis magyar fejlesztőcégek és új vállalkozások sikeres működésének támogatása. A BizSpark segítségével e cégek ingyen hozzájuthatnak a redmondi szoftvervállalat fejlesztőeszközeihez, valamint kiszolgálótermékeinek licenceihez, melyekhez technikai és marketingtámogatást is jár. A programot Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója tegnap mutatta be a Corvinus Egyetemen megrendezett Fiatal Vállalkozók Hete elnevezésű rendezvényen.

Olyan vállalkozások jelentkezhetnek, melyek valamilyen szoftveralapú tevékenységben érdekeltek, három évnél nem régebben működnek, és éves árbevételük nem haladja meg az egymillió amerikai dollárt. A BizSpark részeként a Microsoft hároméves Microsoft Developer Network (MSDN) Professional előfizetést bocsát a rendelkezésükre, amivel számos olyan fejlesztőeszközt tölthetnek le, melyek elengedhetetlenek a Microsoft-platformra készített alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez és fenntartásához. A hároméves előfizetés idején ingyenesen letölthető szoftverek értéke összesen körülbelül 34-42 millió forint. A letölthető alkalmazások között megtalálható a Microsoft Visual Studio fejlesztői környezet és több más teljes verziós üzleti alkalmazás is.

A Microsoft továbbá a program időtartamára ingyen biztosítja az alkalmazáshosztolási és -felügyeleti kiszolgálóinak teljes licencét, így többek között a Windows Server, Microsoft SQL Server, Microsoft Office SharePoint Portal Server, BizTalk Server és Systems Center megoldásokat – később pedig a Microsoft Dynamics CRM-et is. Emellett lehetőséget ad arra is, hogy a cégek megjelenjenek az induló vállalkozásokat bemutató BizSparkDB internetes adatbázisban.

A szűkebb értelemben vett BizSpark keretrendszer mellett a programban részt vevő vállalkozások számára a Microsoft egyéb lehetőségeket is kínál, például a Microsoft cloud computing szolgáltatásait, többek között az Azure Services Platform Community Technology Preview (CTP) és a Live Framework Community Technical Preview béta-változatának használatát.

A BizSpark Magyarországon

„A Microsoft BizSpark izgalmas eszköz az induló vállalkozások támogatására. Segítségével a magyar fejlesztő vállalkozások számára is elérhetővé tehetjük az induláshoz kritikus szoftvereszközöket, tanácsot adhatunk nekik, ráadásul a BizSpark révén könnyebben szerezhetnek piaci ismertséget is. Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy a BizSpark kereteiben az üzleti angyalokon és kockázati tőketársaságokon keresztül történő tőkebevonási projektek támogatása és katalizálása is megvalósulhat” – mondta a bejelentés kapcsán Drajkó László.

A Microsoft Magyarország a helyi sajátosságokra való tekintettel további szolgáltatásokkal egészítette ki a programot, és többek között üzleti és technológiai oktatást, valamint konzultációt biztosít a résztvevők számára. A BizSpark Program a hálózati partnerek (ún. Network Partners) szaktudására és erőforrásaira épül, ezek a tipikusan vállalkozói közegben már sikeresen működő cégek és szakemberek útmutatást nyújtanak, és biztosítják a szükséges erőforrásokat az induló vállalkozások számára. A hálózati partnerek Magyarországon a Junior Achievement Magyarország, a Magyar Startup és Spinoff Egyesület, az Innostart, Dobó Mátyás (Doransky, Blogter), Katona Ádám (Lilly Média), az Enterprise Europe Network és a Kitchen Budapest.

Azóta történt

Előzmények