Magyarországra érkezett az Oracle Database 11g

Az Oracle hazai leányvállalata tegnap egy nagyszabású szakmai napon jelentette be hivatalosan, hogy Magyarországon is kereskedelmi forgalomba került relációs adatbázis-kezelőjének megújult változata, a Database 11g, amely egyebek mellett gyorsabb fájltárolást, megerősített biztonságot, jobb Oracle XML DB teljesítményt (15-ször gyorsabb, mint az XML LOBs), valamint továbbfejlesztett online analitikai és adattárházas funkciókat biztosít.

Négy új kiegészítést kínálnak a 11g Enterprise Edition kiadáshoz, ezek a frissítéseket kezelő Oracle Real Application Testing, az adatok tömörítésére és particionálásra használható Oracle Advanced Compression, az előzményarchívumokat kezelő Oracle Total Recall és a backup adatbázisok létrehozását végző Oracle Active Data Guard.

Az Oracle adatbázispiaci részesedése Magyarországon az IDC CEMA szerint 67,1%, és ez több, mint a két őt követő versenytársé összesen. Bár a köztesszoftver- és alkalmazás-bevételek aránya dinamikusan növekszik, a cég új licencértékesítésből származó forgalma több mint fele továbbra is erről a területről folyik be.


Kenneth R. Jacobs

A tegnapi rendezvényen előadást tartott Ken Jacobs, az Oracle termékfejlesztési alelnöke, aki több mint 25 éve különféle vezető pozíciókban felügyeli a vállalatnál az adatbázisok fejlesztését.

A termék próbaverziója letölthető az Oracle honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények