Razzia az egyik vezető magyar webáruháznál

A Mall.hu akkor is rosszul járt, ha végül nem találnak bizonyítékot bűncselekményre, hiszen az ünnepi szezon elején álltak le.

Tegnap este már körbejárta a magyar sajtót a hír, hogy délután fennakadások voltak tapasztalhatóak az egyik legnagyobb magyar webáruház, a Mall.hu szolgáltatásaiban, aztán estére kiderült, hogy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, „aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása” – ezt közölte a NAV az MTI-vel kedden.

A NAV közleménye szerint a bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A Mall.hu honlapján kedden este azt közölte, és ma is ezt látható: „Tájékoztatjuk, hogy átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető.”

Mall.hu
[+]

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kedden egy munkavállalójuk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságuknál. A hatósági intézkedés miatt vásárlóik megrendeléseit jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek azért, hogy mielőbb visszaállítsák a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsák. Leszögezték: mindenben együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozásra hivatkozva további információt nem osztottak meg. A Mall.hu az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kért a vásárlóktól. Azt ígérték, amint újabb megosztható információval rendelkeznek, közvetlenül tájékoztatják az érintett vevőiket.

A cseh hátterű Mall.hu a GKI Digital felmérése szerint Magyarországon a negyedik legnagyobb forgalmú online áruház.

Azóta történt

Előzmények