Már szerkeszthetjük is Facebook-kommentjeinket

Ugyan vannak kellemetlenebb helyzetek is a világban, de kétségtelenül a frusztrációt okozó események listáját erősíti az, amikor egy ismerősünk egyik állapotfrissítése alá egy terjedelmesebb hozzászólásban fejtjük ki véleményünket, de akarva-akaratlanul, az írás hevében benne hagyunk néhány elütést, csökkentve ezzel a tartalom komolyságát. Eddig ezt úgy orvosolhattuk, ha az egész bejegyzést töröltük, majd újraírtuk, ám a Facebook fáradhatatlan programozóinak hála már szerkeszteni is tudjuk a kommentjeinket. Nem ez a fejlesztés fogja a világ problémáit megoldani, de kétségtelen, hogy egy plusz kényelmi funkcióval bővült a közösségi oldal – az mondjuk kérdés, hogy erre miért is nem gondolt hamarabb a vállalat?

Ahogyan azt már megszokhattuk, ez a funkció sem érhető el azonnal mindenki számára, hanem szépen, idővel szabadítják rá mind a 900 millió felhasználóra. A új funkció plusz tulajdonsága még, hogy a szöveg alatt megjelenik, ha az szerkesztésen esett át – erre rákattintva megtekinthetjük az írás módosításainak előzményét.

Egy kis gyöngyszem még azoknak, akik már részesülhettek a Timeline névre keresztelt örömből: mostantól a posztjainknak módosíthatjuk a megjelenési idejét, ergo megadhatjuk azt, hogy mikor is jelenjen meg az az idővonalon. Egy példával élve: ha mondjuk kirakunk ma egy YouTube-videót, de úgy érezzük, hogy annak tartalma inkább az előző hét slágere, pár kattintással „visszaküldhetjük a múltba.”

Előzmények