Megafone: VoIP-ot az átlagembernek!

Az IP-alapú internetes hangátvitel, a VoIP közel tízéves múltra tekint vissza. Eleinte csak a távközlési vállalatok használták költségeik csökkentésére, de 2003-ban – elsősorban a Skype megjelenésével – gyökeresen megváltozott a helyzet. Két éve már hazánkban is vannak VoIP-szolgáltatások, melyekhez számítógépre, kellően gyors internetkapcsolatra, hangkezelő eszközökre (mikrofonra, fülhallgatóra vagy telefonkészülékre), segédprogramra és némi konfigurálásra volt szükség.

A széles sávú internetszolgáltatás terjedésével már nem csak a számítógéphez ragadt hardcore felhasználók kerültek a VoIP közelébe, hanem azok az átlagemberek is, akiknek csöppet sem természetes, hogy számítógép előtt ülve, fülhallgatóval a fejükön, mikrofonba telefonálnak, egérrel tárcsáznak. A mindennapok emberét célozza meg az Externet Megafone szolgáltatása, melyhez a D-Link biztosítja a hardvert.

A Megafone-t négy hónapja indította az Externet klasszikus, számítógépes VoIP-szolgáltatásként. Percdíjai ennek megfelelően messze a klasszikus telefonosok alatt vannak; a hazai, nyugat-európai és amerikai vezetékes számokat kevesebb mint ötforintos percdíjjal hívhatjuk. A díjazás másodpercalapú, számla nincs, csak annyi fizetünk, amennyit beszélünk; két megafone-os felhasználó pedig ingyen hívhatja egymást.

A D-Link-hardvernek és az új tálalásnak köszönhetően, a Megafone most többet nyújt vetélytársainál. A termékkel, a mobilszolgáltatók prepaid csomagjaihoz hasonlóan áruházak, kiskereskedők polcain találkozhatunk. A vásárlás után elég követni az egyszerű csatlakoztatási útmutatót, és már telefonálhatunk is, nem kell telepíteni, konfigurálni, de még számítógépre sincs szükség, csak széles sávú internetszolgáltatásra.

A csomagban található D-Link DVG-2001S termináladapter az internetes router és a telefonkészülék közé ékelődik be, így kerüli meg a számítógépet, hiszen magában egy olyan célszámítógép, amely a VoIP-funkciókat kezeli. További előnye, hogy nem csak a Megafone-nal, hanem bármilyen VoIP-szolgáltatással használható.

A csomaghoz az Externet 1000 forintos bónuszt ad. A számlánk töltését a Megafone weboldalán intézhetjük. A termékhez 21-es körzetszámú valódi telefonszámot is kapunk, mely egyelőre külföldről, valamint a Hungarotel, a Pantel és a GTS Datanet hálózatokból hívható.

Azóta történt

Előzmények