Tegnap óta visszahívható a magyar Megafone internettelefon


2007. február 21-étől a Megafone internettelefon előfizetőinek 21-es körzetszámú telefonszámai már a T-Com, az Emitel, a Pannon és a Vodafone hálózataiból is hívhatóak. Az internetezők körében népszerű Megafone ezáltal teljes értékű telefonszolgáltatássá válik, melyet előfizetési díj nélkül minden internetező igénybe vehet ingyenes hálózaton belüli beszélgetésre és külső hálózatok nagyon alacsony percdíjakon történő hívására is.

A Megafone szolgáltatása az ingyenesen letölthető, magyar nyelvű goTalk! szoftverrel vagy a cég weboldalán megvásárolható telefonkészülékekkel vehető igénybe. A gyors regisztrációt követően hálózaton belül azonnal lehet ingyen telefonálni. A belföldi, illetve nemzetközi vezetékes és mobilhívásokhoz bankkártyás vagy átutalásos feltöltés szükséges, melyet követően a felhasználó már a fenti hálózatokból is hívható, 06-21-ABC-DEFG formátumú saját telefonszámot is kap.

A Megafone a másodpercalapon elszámolt percdíjakon kívül semmilyen más költséget nem számít fel, nem szükséges kötelezettségvállalás, nincs sem előfizetési, sem kapcsolási díj. A felhasználó csak annyit fizet, amennyit telefonál, a hívások időtartama és költsége valós időben, pontosan nyomon követhető a Megafone weboldalán.

A Megafone szolgáltatást 8 hónapja indította az Externet Kft., s eddig több mint tízezer felhasználó vette igénybe. Kun István, az Externet kereskedelmi igazgatója szerint a Megafone sikerének egyik titka – a kedvező percdíjak mellett – a magyar nyelvű telefonszoftver, amely teljes egészében hazai fejlesztés, így a magyar felhasználók igényeihez igazodik. Az igazgató tájékoztatójában elmondta még azt is, hogy a szolgáltatás nem csupán számítógéppel működik, hiszen számos kereskedelmi forgalomban kapható internetes telefonkészülék, illetve adapter már gyárilag fel van készítve a Megafone használatára, s az előre konfigurált IP-telefonok üzembe helyezése és használata könnyű, nem igényel számítógépes ismereteket.

Azóta történt

Előzmények