Megbénult a T-Online levelezőrendszere

A T-Online Magyarország néhány levelezőszervere a napokban túlterhelődött – jelentette tegnap az internetszolgáltató. A problémát ugrásszerű forgalomnövekedés okozta, amely több tényező – vírusfertőzés és spamek – együttes hatására következett be. A mail.axelero.hu levelezőszerver emiatt olyan mértékben túlterheltté vált, hogy képtelen volt a leveleket a beérkezés ütemében továbbítani, ezért azok felhalmozódtak rajta. A T-Online Magyarország ugyanakkor hangsúlyozza: az előfizetők levelei nem vesztek el, minden küldött és kapott e-mail – ha késve is, de – megérkezik a címzetthez. A problémát újabb erőforrások üzembe állításával és hatékonyabb levélszűrés bevezetésével orvosolják.

A túlterhelődés kizárólag azokat az ügyfeleket érintette, akik a mail.axelero.hu hostnéven keresztül küldenek leveleket, az azonosított feladót megkövetelő mail.t-online.hu szerverek rendben működtek. Ezért a társaság azt javasolja azoknak az előfizetőinek, akik még nem állították át e-mail kliensüket, hogy a biztosabb, gyorsabb működés érdekében mielőbb térjenek át a mail.t-online.hu szerver használatára, melyhez a levelezőkliensben be kell kapcsolni az SMTP autentikációt.

Azóta történt

  • Függőséget okoz az e-mail

    A Symantec felmérése szerint a userek ötöde számára e-mail nélkül nem élet az élet. De vannak olyanok is, akik inkább dumálnak.

  • Megháromszorozta nyereségét a T-Online

    Az ADSL-előfizetők hozták össze a piacvezető internetszolgáltató árbevételének kétharmadát. Jól pörögtek a portálok is.

  • Az idősekre gyúr a T-Online

    A falvak és a 60 év felettiek lehetnek a növekedés motorjai. Még az idén elindul az internetalapú tv-szolgáltatás. Interjú Simó Györggyel.

Előzmények