Listázható, megbízható barátok a Google alkalmazásában

A keresőóriás legújabb szoftvere segít, hogy sose maradjunk teljesen egyedül. Az ötlet nem új, de nagy tömegeket csak egy ekkora vállalat tud elérni.

Megjelent a Gooogle Trusted Contacts alkalmazás, amivel nyomon követhetik egymást a közeli barátok, hozzátartozók. A megbízható ismerősökkel feltölthető programban lehetőség nyílik a helymeghatározási adataink megosztására a többiekkel, illetve lehet kérvényezni is a barátok lokációját.

A helyadatok valós időben is megoszthatók, így megoldható a virtuális kíséret, mondjuk egy sötét utcán, vagy ismeretlen városban. Az aggódó barátok kérhetik a helymeghatározást, ekkor a telefon jelzi, hogy kíváncsiskodnak az ember után. Ha minden rendben, el lehet utasítani a felkérést, vagy meg lehet adni a címet. Ha öt percen belül nem történik semmi, a szoftver automatikusan elküldi a kért információt.


[+]

Ha olyan helyre tévednénk, ahol nincs szolgáltatás, a legutolsó ismert pozíciót tudhatják meg a kontakt listára felvett ismerősök. A lista szereplői szabadon változtathatók, a helyadatok küldése leállítható, ezért a Google szerint mindez nem okoz majd személyiségi jogi vitákat. Androidra már letölthető az alkalmazás, viszont az iOS változatról nem szólt a bejelentés.

Előzmények