Meglepetést hozott az SAP

A német SAP AG nettó nyeresége a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 15 százalékkal, 291 millió euróra nőtt, a licencekből származó, a jövőbeli forgalomra nézve döntő jelentőségű árbevétele pedig 20 százalékkal, 590 millió euróra emelkedett. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 554 millió eurós licencbevételre számítottak.

A világ 120 országában, így Magyarországon is jelen lévő cég teljes forgalma 13 százalékkal, 2,01 milliárd euróra nőtt. A jelenleg körülbelül 35 ezer főt foglalkoztató SAP a negyedév során közel ezer, január óta pedig csaknem háromezer új munkahelyet teremtett és az év végéig további 1500 új alkalmazott felvételét helyezte kilátásba. A világ legnagyobb üzletiszoftver-előállítója a fejlesztésre helyezte a hangsúlyt, és az eredmények stratégiájának helyességét igazolják: részesedése a globális piacon a június végi 58 százalékról 60 százalékra nőtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

  • Nyomul az SAP a kicsiknél is

    Tovább erősíti jelenlétét a hazai kis- és középvállalati piacon a szoftvergyártó, a mySAP All-in-One partnermegoldások száma már megközelíti a hatszázat.

  • SAP-képzés indul a Műegyetemen

    Ösztöndíj, doktori képzés és kutatás-fejlesztési együttműködés található a patinás magyar egyetem és a német vállalat megállapodásában.

Előzmények