Tartalomhoz kötött reklámok jönnek a Facebookra

Hirdetőknek szánt tartalmi eszközöket tesztel a Meta, a cél, hogy adott reklámok ne jelenjenek meg bizonyos tartalmak mellett.

A Meta tájékoztatása szerint az idei évben olyan tartalmai eszközök tesztelését kezdik meg a hirdetők bevonásával, amely megakadályozza, hogy a márkák egyes reklámjai bizonyos, nem azokhoz illő (vagy nem megfelelőnek tartott) tartalmak mellett jelenjenek meg a Facebook és az Instagram platformokon.

A megfelelőnek ítélt tartalmak melletti reklámmegjelenés hitelesítését a külső Zefr partnercég végzi majd. Ez a lépés egy régóta várt válasz a reklámipar kérésére: nagyobb befolyást akarnak azzal kapcsolatban, hogy hol és hogyan jelennek meg online a hirdetéseik.

Ehhez olyan eszközöket követelnek, amelyekkel testreszabhatóak a reklámok, továbbá meggátolható, hogy az általuk nem megfelelőnek tartott tartalmak mellett jelenjenek meg (példaként általában a politikát, haláleseteket, erőszakot említik).

A Meta tájékoztatása szerint elsőként a Facebookon és az Instagramon léptetik majd életbe a változtatásokat, az első körben az angol nyelvet használó piacokon. 2023-ban azonban más nyelvekre is kiterjesztik a változtatásokat, illetve a történeteket és a reeleket is bevonják, valamint az appok egyéb részeit.

Azóta történt

Előzmények