Microsoft-UNESCO együttműködés Észak-Afrikában

A Microsoft és az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) együttműködési szerződést kötött az info-kommunikációs technológiák elérhetőségének megkönnyítésére a hátrányos helyzetű közösségek számára. A Párizsban megtartott hivatalos aláírási ünnepséget követően Koicsiro Matsuura, az UNESCO főigazgatója, valamint Bill Gates, a Microsoft elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a szerződés részleteiről.

A szerződés keretében az info-kommunikációs ismeretek tantervbe való beépítését szolgáló segédanyagok készülnek, a Microsoft Solutions Sharing Network platformja segítségével az UNESCO több online közösséget is kialakít a nemzetközi és nemzeti szakértők és hatóságok számára, ezeken kívül megvizsgálják a tanárok munkájának támogatásához és a tudásmegosztáshoz alkalmazható Microsoft programokat, valamint a Microsoft Partners in Learning (Partner a Tanulásban) kezdeményezése hogyan segítheti a fejlődő országok oktatási rendszerének továbbfejlesztésére irányuló erőfeszítéseket.

A megállapodás eredményeként ifjúsági technológiai és oktatóközpontok létesülnek az észak-afrikai arab államokban. A Microsoft és az UNESCO létrehoz egy szubregionális technológiai központot, amely könnyebb hozzáférést biztosít az észak-afrikai fiatalok számára az info-kommunikációs technológiákhoz és az ehhez kapcsolódó készségfejlesztési lehetőségekhez. Elősegítik az asztali számítógépek felújítását és újrahasznosítását, az együttműködés révén ugyanis a fejlődő országok olcsón hozzájuthatnak a számítástechnikai berendezésekhez. Az UNESCO és a Microsoft biztosítja a helyi nyelvet és kultúrát megőrző technológiákat.

Azóta történt

Előzmények