Kulcsember hagyja ott a Microsoftot

Nem csak, hogy távozott a Microsofttól Panos Panay termékigazgató, de egyenesen az Amazonnál kötött ki a jelentések szerint.

A fogyasztói marketinges feladatokat felügyelő Yusuf Mehdi veszi át a Surface és Windows üzletágakért felelős igazgató helyét a Microsoftnál: Panos Panay termékigazgató ugyanis hosszú idő után távozott a redmondi vállalattól.

Az ügyet árnyalja, hogy a Bloomberg szerint Panay az Amazonnál kötött ki, az Alexa és Echo termékekért felelős ágazatot vezeti majd, és az idén visszavonuló David Limpet váltja.

Panay közel 20 évet töltött a redmondi cégnél, többek között a Surface termékcsalád létrehozásában is segédkezett, de a Windows 11 startjában is nagy szerepet vállalt.

Satya Nadella vezérigazgató megköszönte a két évtizedes munkáját, amely nyomot hagyott a termékeken, a kultúrán és a cégen, iparágon is szerinte. Hálás a vezetéséért és támogatásáért, és mindenért, amit a Microsoftért, annak ügyfeleiért és partnereiért tett.

A hardvermérnöki csapatot Pavan Davuluri viszi tovább, így a chipfejlesztést vezető részleget is. Szeptember 21-én pedig máris lesz egy különleges esemény, ahol többek között a Surface-családot is felrázzák.

Azóta történt

Előzmények